torsdag 13. oktober 2011

Heklet kjøleskapsmagneter:)

Heklet med restgarn, Mandarin Petit krok nr 2 1/2 . Sommerfuglene kan brukes til mye,nåler,lag en uro,punt på vesker og gensere osv:)) Jeg har satt på en magnet fra Panduro og limet de på baksiden med limpistol:)  Søte kjøleskapsmagneter:))
Oppskriften lånte jeg fra  denne BLOGGEN :)
Begynn med å hekle 7 lm og sett sammen til en ring med 1 km.

1. omg: Hekle 3 staver + 2 lm (første stav er 3 lm) 8 ganger i ringen. Det blir trangt om plassen, men det skal være slik, bare dytt stavene sammen så godt du klarer. Avslutt med 1 km i første stav. Passer du på å hekle over trådstumpen samtidig, slipper du å stoppe denne inn.

2. omg: Hekle kjedemasker frem til luftmaskene + 1 km i luftmaskebuen. Hekle nå i hver luftmaskebue: 3 staver, 5 lm, 3 staver (første stav er 3 lm) . Avslutt med 1 km i første stav.

3. omg: Hekle i hver luftmaskebue: 5 staver, 1 pikot (= 3 lm, 1 fm i forreste løkke på siste stav), 5 staver. 1 fm mellom stavgruppene. Avslutt med 1 km i km fra sist omgang. Ikke klipp av tråden.

Brett så arbeidet dobbelt og fest med 1 km i motsatt side. Fortsett å hekle km tvers over sommerfuglen gjennom begge lag, til du er på toppen. Hekle så "følehorn" ved å hekle 6 lm og km tilbake i luftmaskene. Gjør dette 2 ganger og fest med 1 km.

Så har du fått deg en ny sommerfugl :)

5 kommentarer:

 1. Så lurt :) Ordentlig dekorative, har heklet slike på mitt første hekleprosjekt, og laget en søt uro av de :) Men dette hadde jeg ikke tenkt på, takk for tipset :) Og så fine farger :)

  SvarSlett
 2. Linken til oppskriften fungerer ikke så det ble en nedtur;-(

  SvarSlett
 3. Jeg lånte oppskriften fra bloggen hennes ,så nå håper jeg alle ser den:)

  SvarSlett
 4. Hei!

  Så mye fint du lager! Digger kua og sauene og mumitrollet! Har jo hekla nesten sånn dukke som jeg har laga du! :D

  Tusen takk for super kommentar hos meg!
  Legger meg til som følger hos deg og. :)

  GOD HELG til deg!

  SvarSlett
 5. Uansett hva jeg gjør, får jeg en lm bue for mye i nest siste runde..

  SvarSlett